www.uniunea-epigramistilor.ro

Caricaturi Costel Pătrășcan:

Pagină de FaceBook:

Contor vizite:

Flag Counter       Noutăți în site


        25 septembrie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele obținute la concursul de epigrame “Întoarse ca la Ploieşti, via Plopeni”, 2022.

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Festivalul Național Concurs de Satiră Socială "TUDOR MUȘATESCU”, Câmpulung Muscel, Ediția a XXIX-a, 02-18 noiembrie 2022.


        13 septembrie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele obținute la Festivalul Internaţional de Literatură Umoristică „Alb–Umor”, 2022.


        09 septembrie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre "Radio Șanț".


        07 septembrie 2022:

       ♦ La secțiunea Galerie Foto au fost postate câteva fotografii de la evenimentele desfășurate în loc. Șanț, Bistrița Năsăud și Costești, Ialoveni, R. Moldova".


        05 septembrie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un interviu cu prof. Constantin Moldovan, apărut în nr. 26 al Revistei "Lumea Epigramei".


        04 septembrie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele obținute la Concursul de epigramă dedicat creației eminesciene în cadrul Ediției a XI-a a Congresului Mondial al Eminescologilor, Chișinău, 2022.


        03 septembrie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Festivalul de Umor "ION CĂNĂVOIU”, Ediția a XXX-a, 20-23 octombrie 2022.

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA a fost postat numărul 99 al revistei.


        28 august 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele obținute la Concursul de Epigramă și Parodie “LA IZVORUL SOMEȘULUI”, Șanț, Bistrița Năsăud, 2022.


        27 august 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale semnalăm apariția volumului de epigrame "DURERI DE... COT", autor Grigore Cotul.

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi nr. 7 al Revistei "Atitudini Vechi și Noi" (de văzut în special articolele: Eugen Simion, Ioan Aurel Pop, Alex Ștefănescu și pag 4,5,6 și 23).


        22 august 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un articol despre lansarea volumului "Repere ale comicului românesc în revistele satirico-umoristice din perioada interbelică", autor prof. dr. Laurențiu Bădicioiu.


        20 august 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor au fost publicate regulamentele pentru FESTIVALUL- CONCURS „ÎNTÂLNIREA EPIGRAMIȘTILOR”, BRĂILA - 2022, respectiv CONCURSUL DE EPIGRAMĂ „GEORGE ZARAFU”, ediția a III-a, 2022.

       ♦ La secțiunea Colțul Cârcotașului puteți citi un articol semnat de Laurențiu Ghiță, despre rimă.


        13 august 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Gheorghe Șchiop.


        08 august 2022:

       ♦ La secțiunea Teoria epigramei puteți citi două noi articole semnate de Nicolae Bunduri (Câteva considerente despre poantă în epigramă), respectiv Janet Nică (Epigrama și genul liric).


        04 august 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.


        31 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Sorin Olariu.


        24 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale, semnalăm apariția volumului de epigrame ”Pe contraSENS”, autor George Eftimie.

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului puteți citi articolul ”EUFONIA EPIGRAMEI AFECTATĂ DE CĂTRE CACOFONII - EXEMPLE”, semnat de prof. Mihai Haivas.


        22 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Festivalul Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică ”Umor la... Gura Humorului”.


        14 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.

       ♦ La secțiunea Teoria epigramei puteți citi articolul ”Este epigrama literatură?”, semnat de prof. Janet Nică.


        13 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele obținute la Concursul de epigramă “Smiling City”, GURA HUMORULUI, 2022.


        08 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul International de Literatura Umoristica “UMOR LA … GURA HUMORULUI”, 2022.


        07 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele obținute la concursul literar organizat de revista Surâsul Bucovinei, 2022.

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Ștefan Cornel Rodean.


        05 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA a fost postată o înregistrare de la evenimentul prilejuit de lansarea numărului 100 al Revistei EPIGRAMA.


        02 iulie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru FESTIVALUL NAȚIONAL DE EPIGRAMĂ „LA IZVORUL SOMEȘULUI”, Șanț, Bistrița Năsăud - 2022.


        30 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Galerie foto au fost postate câteva fotografii de la festivalurile de epigramă EPIGRAMA-I LA COVASNA și ETERNA EPIGRAMĂ.

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Grigore Chitul.

       ♦ La secțiunea Comunicate UER puteți citi un anunț privind distribuția revistei Epigrama.


        29 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.

       ♦ La secțiunea Teoria Epigramei puteți citi un articol semnat de prof. Janet Nică.

       ♦ La secțiunea Colțul Cârcotașului puteți citi un articol semnat de caricaturistul Costel Pătrășcan.


        21 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA, subsecțiunea Arhivă, a fost publicat numărul 98 al revistei, în format PDF.

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Concursul de epigramă organizat cu prilejul desfășurării la Chișinău a ediției a XI-a a Congresului Mondial al Eminescologilor, 2022.


        17 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Dan Căpruciu.

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA sunt publicate epigramele pentru concursul TOP E, în vederea jurizării.


        15 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Festivalul Internațional de epigramă BUCUREȘTI, 2022.

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Festivalul de Satiră și Umor “Povestea Vorbii”, Rm. Vâlcea, 2022.


        13 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul de Epigramă ”ETERNA EPIGRAMĂ”, Cluj Napoca, 2022.


        10 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului puteți citi un articol despre erorile de prozodie în epigramă (ritm, măsură și accent), articol semnat de Mihai Haivas.


        09 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.


        06 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului puteți citi câteva idei despre importanța rimei în procesul de jurizare a concursurilor de epigramă, articol semnat de Florin Rotaru.


        05 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului puteți citi câteva considerente despre epigramă, semnate de Nicolae Bunduri.


        03 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului puteți citi un DREPT LA REPLICĂ al lui Mihai Haivas, referitor la articolul precedent semnat de Vasile Vajoga.


        02 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului puteți citi opinia epigramistului Vasile Vajoga referitoare la descalificarea sa din concursul EPIGRAMA-I LA COVASNA.


        01 iunie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Concursul de epigramă “Întoarse ca la Ploieşti, via Plopeni”, Plopeni, 2022.

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Concursul de literatură satirico-umoristică “Constantin Tănase”, Vaslui, 2022.


        31 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul de Epigramă ”EPIGRAMA-I... LA COVASNA”, 2022.

       ♦ La secțiunea Galerie foto puteți găsi o selecție de fotografii de la Festivalul de Epigramă și Caricatură CIK DAMADIAN, Ipotești, Botoșani, 2022


        30 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul de Epigramă și Caricatură ”CIK DAMADIAN”, Botoșani, 2022.


        19 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Petronela-Vali Slavu.


        18 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Concursul de epigramă ”SMILING CITY”, Gura Humorului, 2022.


        17 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Galerie foto găsiți o selecție de fotografii de la Festivalul „ZÂMBETE ÎN PRIER”, Vișeu de Sus, 2022


        16 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Național de Epigramă ”LIVIU OROS”, Deva, 2022.

       ♦ La secțiunea Galerie foto au fost postate câteva imagini de la Festivalul Național de Epigramă ”CÂT E BUZĂUL DE MARE”, 2022.


        12 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Ionuț-Daniel Țucă.


        09 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Național de Epigramă ”CÂT E BUZĂUL DE MARE”, 2022

       ♦ La secțiunea Comunicate UER au fost postate premiile UER acordate pentru anul 2021.


        05 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre dna. Florina Dinescu.


        02 mai 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Festivalul-Concurs ”EPIGRAMA-i LA COVASNA”, 2022.

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul ”ZÂMBETE ÎN PRIER”, VIȘEU DE SUS, 2022


        28 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre prof. Janet Nică.


        23 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Festivalul Internaţional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică ”Umor la... Gura Humorului”, 2022.


        16 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale semnalăm apariția volumului "PÂINE ȘI CIRC(UMVOLUȚIUNI)", autor Laurențiu Ghiță.


        14 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Vasile Larco.

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Gazeta de Chișinău, semnat de Gheorghe Bâlici. Astăzi, despre caricaturistul Costel Pătrășcan.

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul pentru Festivalul Internaţional de Literatură Umoristică ”Alb Umor”, Alba Iulia, 2022.


        07 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Cătălina Orșivschi.


        04 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Galerie foto găsiți o selecție de fotografii de la Festivalul „MĂRUL DE AUR”, Bistrița, 2022


        03 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul ”MĂRUL DE AUR”, Bistrița, 2022


        02 aprilie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un articol publicat în cotidianul Gazeta de Chișinău, semnat de Gheorghe Bâlici.


        31 martie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Ioan Toderașcu.


        24 martie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre dl. Mihai Sălcuțan.


        18 martie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre maestrul Cornel Udrea.


        12 martie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Ananie Gagniuc.


        04 martie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor au fost publicate regulamentele pentru Festivalul Naţional de Umor ”LIVIU OROS”, Deva și pentru Festivalul Naţional "ETERNA EPIGRAMĂ”, Cluj-Napoca.


        02 martie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale semnalăm apariția volumului 5 din seria “GALERIA MARILOR EPIGRAMIȘTI” - DIMITRIE JEGA, ediție îngrijită de Constantin Tudorache, prefața George Corbu.

       ♦ La secțiunea Colțul Cârcotașului puteți citi un articol semnat de Nicolae Bunduri despre poanta în epigramă.


        28 februarie 2022:

       ♦ La secțiunea Revista Epigrama a fost postat numărul 97 al revistei.


        25 februarie 2022:

       ♦ La secțiunea Revista Epigrama au fost postate pentru jurizare epigramele concursului Top E.


        18 februarie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Concursului de epigrame si caricaturi „CIK DAMADIAN” – editia a II-a, Botoșani 2022.


        17 februarie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Gheorghe Bâlici.

       ♦ La secțiunea Revista Epigrama a fost publicată o propunere de modificare a concursului Top E din revistă, făcută de redactorul șef, Laurențiu Ghiță.

       ♦ La secțiunea Galerie foto puteți viziona o înregistrare de la activitatea "Întâlnire cu Nichi Ursei", Rm. Vâlcea, 12 februarie 2022.


        11 februarie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Ion Diviza.


        03 februarie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Dan Norea.

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Concursului literar de epigramă și poezie - Vama, Suceava, 2022.


        27 ianuarie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan. Astăzi, despre Grigore Cotul.


        26 ianuarie 2022:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul ”ROMEO ȘI JULIETA LA MIZIL”, 2021-2022


        13 ianuarie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.


        07 ianuarie 2022:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.


        05 ianuarie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul FESTIVALULUI NAȚIONAL DE EPIGRAMĂ “CÂT E BUZĂUL DE MARE”, 2022.

       ♦ La secțiunea Comunicate UER vă readucem în atenție apelul redactorului șef al revistei EPIGRAMA, Laurențiu Ghiță - “ÎN PREGĂTIREA UNUI AN FESTIV“.


        03 ianuarie 2022:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor au fost publicate regulamentele FESTIVALURILOR - CONCURS “ZÂMBETE ÎN PRIER”, Vișeu de Sus, respectiv “MĂRUL DE AUR”, Bistrița.


        30 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului au fost postate câteva rânduri semnate de Nicolae Bunduri.


        24 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale a fost postat nr 25 al revistei Lumea Epigramei, director - Viorel MARTIN, redactor șef - Nicolae BUNDURI.


        20 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA a fost postat numărul 96 al revistei.


        19 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un nou articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.


        16 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul Național de Epigramă ”URZICENI - 2021”


        11 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți citi un articol publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, semnat de prof. Constantin Moldovan.


        09 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postat un articol semnat de Ștefan-Cornel Rodean.


        04 decembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Național Concurs de Satiră și Umor “POVESTEA VORBII” Ediția a XVI-a, Râmnicu Vâlcea, 2021.


        27 noiembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Naţional-concurs de satiră socială “TUDOR MUŞATESCU”, Ediţia a XXVIII-a, CÂMPULUNG MUSCEL, 2021.


        19 noiembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Naţional “Strehaia Literară şi Umoristică” Ediţia a III – a, 2021.


        15 noiembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul CONCURSULUI NAŢIONAL DE EPIGRAMĂ “URZICENI – 2021”


        06 noiembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului au fost postate o cronică a Festivalului de Epigramă de la Chișinău-Costești, semnată de Petru-Ioan Gârda și un articol privind volumele de epigramă, semnat de Mihai Batog-Bujeniță.


        04 noiembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția Antologiei "FESTIVALUL INTERNAȚIONAL al AFORISMULUI PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI". Volumul poate fi consultat/descărcat în format PDF.


        27 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul de umor „Ion Cănăvoiu”, Tg. Jiu, 2021.


        24 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumelor "Cu aforismul prin lumea epigramei", autor Constantin Tudorache și "Chipuri, stări și demascări", autor Al. D. Funduianu.


        10 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul de epigramă „George Zarafu”, Ediția a II-a, 2021.


        09 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festival Internaţional de Literatură Umoristică „Alb–Umor”, Alba-Iulia, 2021.


        08 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul-Concurs „Întâlnirea Epigramiștilor”, Ediția a XXXIV-a, Brăila, 2021.
La secțiunea Galerie foto au fost postate câteva fotografii de la eveniment.


        07 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postat un articol semnat de Mihai Batog-Bujeniță.


        04 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Comunicate UER a fost postat un material semnat de Laurențiu GHIȚĂ, redactor șef al revistei EPIGRAMA.


        01 octombrie 2021:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postat un articol semnat de Mihai Batog-Bujeniță.


        22 septembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale a fost postată o selecție de epigrame ale membrilor Cenaclului Umoriștilor Buzoieni - NIGRIM, în lectura doamnei Dana Andreea Nigrim, nepoata de fiu a lui Nicolae Grigore Mihăiescu - NIGRIM, la împlinirea a 150 de ani de la nașterea maestrului


        12 septembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Galerie foto au fost postate câteva fotografii de la Festivalul-concurs de epigramă Costești, Republica Moldova, 2021.


        11 septembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului – Concurs de satiră socială “TUDOR MUŞATESCU”, Ediţia a XXVIII-a, CÂMPULUNG MUSCEL, 2021


        09 septembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul de Epigramă și madrigal „Întoarse ca la Ploiești”, Ediția a X-a, Plopeni, Prahova, 2021.


        04 septembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului – Concurs „Întâlnirea Epigramiștilor“, Brăila 2021


        03 septembrie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele Concursului de epigramă dedicat creației eminesciene în cadrul Ediției a X-a a Congresului Mondial al Eminescologilor cu genericul „Eminescu și lumea valorilor”, Costești, Republica Moldova, 2021.

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA a fost postat numărul 95 al revistei.


        28 august 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Național de Epigramă „La Izvorul Someșului”, Ediția I, Șanț, Bistrița-Năsăud, 2021.


        21 august 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului Naţional – Concurs de Umor – „Oltenii &… Restu’ Lumii“, 2021


        16 august 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost actualizate premiile acordate în cadrul Proiectului cultural „EpigraMa-i la Covasna”, 2021 (organizatorii au anunțat acordarea a încă trei mențiuni).


        16 august 2021:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost publicat un articol semnat de prof. Constantin Moldovan


        16 august 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului Naţional “Strehaia Literară şi Umoristică”, 2021


        14 august 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate în cadrul Proiectului cultural „EpigraMa-i la Covasna”, 2021.


        11 august 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Concursului de epigramă dedicat creației eminesciene, cu prilejul desfășurării la Chișinău a ediției a X-a a Congresului Mondial al Eminescologilor


        03 august 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul „Umor la... Gura Humorului”, 2021.


        17 iulie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Concursului de Epigramă "GEORGE ZARAFU", Ediţia a II-a.


        15 iulie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul FESTIVALULUI NAȚIONAL DE EPIGRAMĂ „LA IZVORUL SOMEȘULUI”, Comuna Șanț, jud Bistrița Năsăud, ediţia I.

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul CONCURSULUI DE EPIGRAME „ÎNTOARSE CA LA PLOIEȘTI”, Plopeni, jud Prahova, ediţia a X-a.


        28 iunie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul „ETERNA EPIGRAMĂ” Cluj-Napoca, 2021.


        22 iunie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului Naţional – Concurs de Satiră şi Umor „POVESTEA VORBII”, Râmnicu Vâlcea - Călimănești, ediţia a XVI-a


        18 iunie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul „UMOR FĂRĂ FRONTIERE ÎN ȚARA DE SUS” Vama, 2021.


        14 iunie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul de Epigrame „SCÂRȚ UMOR” Iași 2021.


        03 iunie 2021:

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA puteți găsi numărul 94 al revistei, în format PDF.


        02 iunie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului internațional de grafică satirică și literatură umoristică „UMOR LA...GURA HUMORULUI” Ediţia a XXXI-a, 2021

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul de Epigrame „CIK DAMADIAN” Botoșani 2021.


        22 mai 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului de Umor „ION CĂNĂVOIU”, 2021


        19 mai 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului "Întâmplări din vremea lui CARLO VALESI", autor Vasile LARCO.


        15 mai 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la FESTIVALUL NAȚIONAL DE UMOR „LIVIU OROS” - Deva, 2021.

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului "ZÂMBET ÎNTR-UN AN HAIN", autor Doina TOMA.


        13 mai 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Proiectului Cultural „EpigraMa-i la Covasna”, Ediţia a II-a, 2021


        13 mai 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festival Internaţional de Literatură Umoristică „Alb–Umor” - Alba Iulia, Ediţia a XII-a


        13 mai 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat un anunț privind realizarea unei Antologii (madrigal/poezie/eseu) dedicată Ecaterniei Teodoroiu.


        03 mai 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la FESTIVALUL NAȚIONAL DE EPIGRAMĂ „CÂT E BUZĂUL DE MARE” - Buzău, 2021.


        28 aprilie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la FESTIVALUL NAŢIONAL DE SATIRĂ ŞI UMOR „ZÂMBETE ÎN PRIER” - EDIŢIA A XIX-A, 23-24 aprilie 2021, VIŞEU DE SUS – MARAMUREŞ.

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE SATIRĂ ŞI UMOR „MĂRUL DE AUR” - Bistrița, 2021.

       ♦ La secțiunea Epigramiști contemporani a fost postată o înregistrare cu Sorin FINCHELSTEIN.        27 aprilie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Concursului ”Epigramissima”, editia I-a, organizat în cadrul Festivalului Naţional de Umor "LIVIU OROS”, Editia a XX-a, DEVA, 14-16 MAI, 2021.


        26 aprilie 2021:

       ♦ La secțiunea Comunicate UER au fost publicate premiile U.E.R. pentru anul 2020.


        05 aprilie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului Naţional ,,ETERNA EPIGRAMĂ” Cluj-Napoca, 2021.


        28 martie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului de epigrame și poezii satirico-umoristice "COLȚII MORARULUI", autor Ion MORARU.


        19 martie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului Concursului Național de Epigramă "Mircea Trifu" - CU STÂNGU-N DREPTU', volum îngrijit de dna. Elis RÂPEANU.


        17 martie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Concursului de epigrame și caricaturi - „CIK DAMADIAN” Botoșani, 2021.


        08 martie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre o nouă apariție în seria GALERIA MARILOR EPIGRAMIȘTI - (4) RADU D. ROSETTI, autor Constantin TUDORACHE.


        01 martie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului de epigrame - RĂUTĂCISME, autor Vasile PREDESCU.


        27 februarie 2021:

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA puteți găsi numărul 93 al revistei, în format PDF.


        13 februarie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului de epigrame, poezie umoristică și parodie - REGISTRU DE INTENȚII, autor Grigore COTUL.


        06 februarie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Festivalului Internațioanal de Satiră și Umor - "Mărul de Aur", ediția a XXXVII-a, Bistrița - 2021.


        31 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Epigramiști contemporani, la pagina lui Dan NOREA, a fost postată o înregistrare cu epigrame recitate de autor.


        25 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul de Poezie și Epigramă "Romeo și Julieta la Mizil" - ediția a XIV-a.


        16 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale puteți găsi un link către un articol despre Revista Epigrama, în alte publicații.


        15 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost publicat regulamentul Concursului Internațioanal de Literatură Umoristică - "UMOR FĂRĂ FRONTIERE ÎN ȚARA DE SUS" , ediția a X-a, Vama - 2021.


        11 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postat premiile acordate la Concursul de epigramă "Mircea Trifu", ediția a XV-a.

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului de epigrame (NE)POANTE STRESANTE, autor Gheorghe CIREAP.


        09 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Festivalului Internațioanal de Grafică Satirică și Literatură Umoristică - "SCÂRȚ - UMOR" , ediția a II-a, Iași - 2021.


        08 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului puteți citi câteva considerente referitoare la modalitățile de transmitere a materialelor pentru concursuri, articol semnat de Laurențiu Ghiță.


        07 ianuarie 2021:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Festivalului Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” - 2021, ediția a XXII-a.


        30 decembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă informăm despre apariția volumului "Fabule de trei... morale", autor - Valentin DAVID.


        23 decembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul-Concurs de Satiră și Umor „Tudor Mușatescu” – Câmpulung Muscel, ediția a XXVII-a.


        11 decembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Festivalului Naţional de Satiră şi Umor "ZÂMBETE ÎN PRIER", ediția a XIX-a, Vișeu de Sus - 2021


        08 decembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Internațional de Umor „URZICENI -2020”

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postată o întâmplare povestită de Mihai Moleșag.


        30 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului semnalăm un articol referitor la proiectul "Albumul senatorial", semnat de Laurențiu Ghiță, precum și o nouă "cârcoteală" semnată n.bun


        27 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă prezentăm o nouă apariție:
       MIHAI MOLEȘAG - Belciugul lui Gheorghe


        23 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale a fost postată o nouă apariție:
       SORIN FINCHELSTEIN - Covid 19, 2020


        16 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Național „Strehaia Literară și Umoristică”, Ediția a II-a, 2020.


        15 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul Național „George Zarafu”, Ediția I, 2020.


        14 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul Național „Ionel Iacob-Bencei”, Ediția 2020 (In Memoriam Ionel Iacob-Bencei).


        13 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Concursul național de literatură umoristică, Ediția a IV-a, Brăila, 2020.


        04 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Festivalului Concurs de Satiră Socială și Umor „TUDOR MUȘATESCU ”, ediția a XXVII-a, Câmpulung-Muscel.


        02 noiembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul Național de Satiră și Umor „Povestea Vorbii” Ediția a XV-a, Râmnicu Vâlcea - 2020.

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA a fost postat numărul 92 al revistei.


        24 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul de umor ,,ION CĂNĂVOIU” Ediția a XXVIII-a, Tg. Jiu, 2020.


        24 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Epigramiști contemporani a fost postată o înregistrare cu Gheorghe CIREAP.


        20 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Epigramiști contemporani au fost postate două noi înregistrări cu Florentina Loredana DALIAN și Mihai MOLEȘAG.


        19 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Epigramiști contemporani a fost postată o înregistrare cu Petru Ioan GÂRDA recitând trei dintre creațiile proprii.


        13 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale au fost postate două noi apariții: MIHAI SĂLCUȚAN - NIGRIMIADA (coperta) și LIVIU - SERGIU MANOLACHE - Portrete-n patru rânduri (coperta și cartea în format pdf.)


        09 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Semnalări editoriale vă invităm să ascultați înregistrările emisiunilor Umor de Humor realizate de Sorin Poclitaru și nu numai... (!), emisiune dedicată Festivalului Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la... Gura Humorului”, festival care anul acesta a împlinit 30 de ani de viață, ocazie cu care le urăm multe ediții cel puțin la fel de reușite în continuare, felicitări și mulțumiri organizatorilor, inclusiv și mai ales prietenului epigramiștilor, profesorul Constantin Moldovan.
La mulți ani!


        08 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Epigramiști contemporani, la Nicolae Bunduri, puteți vedea cum arată și cum sună o înregistrare video cu un epigramist recitându-și propriile creații. Vă așteptăm, așa cum v-am anunțat anterior, cu înregistrări proprii (un minut, format mp4). Postările vor fi făcute după principiul primul venit, primul servit. Succes!


        08 octombrie 2020:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Concursului naţional de literatură umoristică Brăila 2020, Ediţia a IV-a


        24 septembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postată o propunere/proiect pentru imortalizarea prin înregistrări video/audio a epigramiștilor și creațiilor acestora


        22 septembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Festivalului Concurs “Întâlnirea Epigramiștilor”, Brăila 2020


        21 septembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Concursului de epigramă și poezie “Romeo și Julieta la Mizil - 2021”


        20 septembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate premiile acordate la Festivalul de Umor "Constantin Tănase", Vaslui - 2020.
       În secțiunea Galerie foto puteți vedea câteva fotografii de la acest eveniment.


        15 septembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postat un articol semnat de Nicolae BUNDURI.


        12 septembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Calendarul evenimentelor a fost postat regulamentul Concursului de epigramă “URZICENI - 2020”


        09 septembrie 2020:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postat un articol semnat de Nicolae BUNDURI.


        31 august 2020:

       ♦ La secțiunea Revista EPIGRAMA a fost postat numărul 91/2020 al revistei.


        22 august 2020:

       ♦ La secțiunea Colțul cârcotașului a fost postat un articol semnat de Nicolae BUNDURI.


        19 august 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele Concursului de epigramă/madrigal „Întoarse ca la... Ploiești”, ediția a IX-a, Plopeni, 2020.


        04 august 2020:

       ♦ La secțiunea Rezultate la concursuri au fost postate rezultatele Concursului „UMOR FĂRĂ FRONTIERE ÎN ȚARA DE SUS”, VAMA – BUCOVINA, ediția a IX-a, 2020


        03 august 2020:

       ♦ În meniul site-ului a fost adăugată secțiunea Semnalări editoriale, unde puteți găsi volumele de epigrame publicate în anul 2020.


        02 august 2020:

       ♦ La secțiunea Epigramiști contemporani a fost adăgată Georgeta-Paula DIMITRIU


www.uniunea-epigramistilor.ro © Grigore Cotul | Laurențiu Ghiță | Florin Rotaru. Toate drepturile rezervate.